Årets uppstickare 2024!


Att Anki skulle sjunga en låt, det visste vi. Men att vi dessutom skulle stå där med en Guldklav i vår hand som ”Årets uppstickare 2024” var däremot en överraskning!

På Guldklavengalan i Malung söndagen den 14 juli så minglade vi först med kollegor och branschfolk innan det var dags att kliva in och ta plats för middag och underhållning inne på dansbana 2 på Folkets Park Orrskogen. Anki skulle som sagt sjunga en låt där och hade fått ett klockslag när det var dags, men en värdinna skulle komma och hämta henne i god tid innan, så allt var lugnt.

Klockan började närma sig tidpunkten för uppträdandet, men ingen värdinna syntes till. På scenen blev det samtidigt dags för guldklavsutdelning i kategorin ”Årets uppstickare”. Mattias Hansson från ”P4 Country” (riktigt bra program för övrigt!) var prisutdelare och började läsa upp motiveringen för det band som priset skulle tilldelas:

”Årets uppstickare tilldelas ett band som tagit ett ordentligt kliv framåt genom ett målmedvetet arbete med repertoar och framtoning. Satsningen som bandet gjort för att klättra upp på karriärstegen har fallit väl ut, vilket inte minst märks på spelplanen, med turnéer både i Sverige och Norge, där de gör en stor del av sina spelningar. Bandet har blivit en ”snackis” hos såväl arrangörer som publik och nu väntar både större dansfestivaler, dansmaror och nonstopdanser. Som ”bubblare” inom svensk dansmusik tilldelas de därför priset som Årets Uppstickare 2024.”

När därefter vårt namn lästes upp kunde vi knappt förstå vad som hänt! Plötsligt stod vi uppe på scenen och hade fått en Guldklav!!

Anki höll tacktal, det blev fotografering bakom scenen, massor av gratulationer från kollegor på plats och ärligt talat förstod vi nog inte riktigt vad som hänt! Allt gick så snabbt!

Anki håller tacktal medan vi förvånade står där som ”Årets uppstickare 2024”. Foto: Lina Haskel

Fotografering bakom scenen. Foto: Lars Bälter

Vi hann knappt tillbaka till vårt bord innan det var dags för Anki att äntligen göra entré på scenen. Och som hon där levererade! Låtvalet hade fallit på ”Kan inte vänta” som vi släppte för några år sedan. Den överraskade låtskrivaren Johan Eriksson satt i publiken, men reste sig upp och fick publiken att klappa händer i takt när Anki sjöng ihop med proffsen i husbandet!

Anki sjunger ”Kan inte vänta”. Foto: Christian Andersson

Efter galan blev det fotografering och intervjuer ute på området och tack och lov hade regnet upphört och det blev en riktigt härlig kväll. Vi minglade runt, pratade med massor av människor, fick uppskattande ord och många kramar. Dessutom hann vi med att lyssna på en del av de andra band som spelade i parken denna kväll.

Fotografering utanför efter galan. Foto: Anna-Lena Danielsson

Tusen tack till kollegor, vänner, dansare, arrangörer och inte minst juryn för Guldklaven som gav oss detta pris!

Ett litet tillägg: Som ni ser på bilderna är inte Stig med där. Det beror på att han var (och är) hemma med anledning av sjukdom i familjen just nu.